fbpx
internet-marketing-1802610_640

5 ZABAVNIH DEJSTEV O DIGITALNEM MARKETINGU

Digitalni marketing je pojem oziroma način oglaševanja, ki zajema vse aktivnosti na spletu, ki se zgodijo preko online kanalov. Cilj digitalnega marketinga je povečanje prepoznavnosti in povečanje prodaje. Poglejmo si 5 zabavnih dejstev, ki jih o digitalnem marketingu morda še ne veste.

PISANJE BLOGA JE BOLJ POMEMBNO, KOT SI MARSIKDO MISLI: Blog ima kar 63% več vpliva na prodajno odločitev kupca kot časopisi. Zelo pomembno razliko naredi tudi pri uvrščanju vaše spletne strani v iskalnih rezultatih. Zato vsakomur, ki ima možnost, priporočamo, da svojo prepoznavnost in stik s strankami gradi preko pisanja blogov.

VEČINA EMAILOV SE PREBERE NA MOBILNIH NAPRAVAH: V zadnjih nekaj mesecih se je število emailov prebranih na mobitelu povečalo za kar 88%. Iz tega razloga je zelo pomembno, da vaš email marketing prilagodite tako, da bo vsebina v emailu prilagojena mobilnikom.

DO LETA 2021 BODO VIDEO VSEBINE KRALJEVALE: Kar nekaj raziskav kaže na to, da bo video na socialnih omrežjih v prihajajočem letu igral zelo pomembno vlogo, še posebej pri prodaji. Dokazano je, da ima objava, ki vsebuje video, kar 3x večji doseg od objave s sliko. Vendar pa bodite pozorni na dolžina videa!

IMATE 8 SEKUND ČASA, DA NEKOGA OČARATE: Ko nekdo obišče vašo spletno stran, ga je potrebno z vsebino, videom ali slikami očarati v 8 sekundah. Zato je zelo pomembno, da je vaša spletna stran odzivna, vsebina pa zanimiva.

LJUDJE ZAHTEVAJO VSEBINO: Kar 84% ljudi od blagovnih znamk pričakuje, da bodo ustvarjala vsebino. Ljudje smo vizualna bitja, zato so slike in video objave na socialnih omrežjih izredno pomembne.

Imate morda kakšno vprašanje za nas? Pišite nam na info@agencija-top.si.

DELI

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email